Even voorstellen!


Mijn naam is Marianne van der Meer, eigenaar van Praktijk je kunt het!
Samen met mijn dochter (2006) en zoon (2010) woon ik in Benthuizen. 


Vanaf 2001 ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Jarenlang was ik juf van de kleuters. Dat kleuters spelenderwijs leren paste mij goed. 
Als jong meisje wist ik het al. Juf wilde ik worden. Kinderen een leuke en fijne tijd geven op de basisschool. Zelf was ik een verlegen meisje met angsten. Door sommige leraren voelde ik me gezien. Daar groeide ik van, bovendien gaf het me een fijn gevoel. Dit wilde ik zelf ook geven aan kinderen op school!
Op 24 jarige leeftijd startte ik als leerkracht in het basisonderwijs. 

Naast het zien van kinderen bij mij in de groep heb ik de missie om kinderen die meer nodig hebben dit te bieden. In het huidige onderwijs lukt dit niet altijd door de
hoge werkdruk en andere omstandigheden. 
Vandaar mijn verlangen om via een andere weg kinderen te helpen. Zo is mijn praktijk ontstaan. Ik wil kinderen helpen.
De opleiding tot kernvisiecoach wekte mijn interesse omdat je hierbij juist kinderen helpt op een andere manier. Een manier zodat ze het wél kunnen. Ook zij kunnen het. Je kunt het!


In 2021 heb ik de opleiding ‘psychomotorisch kindercoach’ en ‘coördinator bewegend leren’ gedaan. Toen kwam ik erachter wat er echt ‘onder het leren’ zit. Als kleuterjuf wist ik al heel wat over leervoorwaarden om tot het schoolse leren te kunnen komen. Maar nu leerde ik nog meer hierover. Reuze interessant en zo ontzettend goed om te weten!
Deze kennis gebruik ik nu dan ook in mijn praktijk en op school.
Mijn wens is om op scholen leerkrachten te inspireren en mijn kennis over te dragen. Als ‘coördinator bewegend leren’ geef ik op school workshops, begeleid ik groepjes kinderen en adviseer ik leerkrachten.