Over Marianne

Mijn naam is Marianne van der Meer. Samen met mijn dochter (2006) en zoon (2010) woon ik in Benthuizen. Komend jaar ben ik 20 jaar werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs en per 1 september 2020 als kernvisiecoach bij Praktijk Je kunt het!

Als jong meisje wist ik het al. Juf wilde ik worden. Kinderen een leuke en fijne tijd geven op de basisschool. Zelf was ik een verlegen meisje met angsten. Door sommige leraren voelde ik me gezien. Daar groeide ik van, bovendien gaf het me een fijn gevoel. Dit wilde ik zelf ook geven aan kinderen op school! Op 24 jarige leeftijd startte ik als leerkracht in het basisonderwijs.

Naast het écht zien van kinderen bij mij in de groep heb ik de missie om kinderen die meer nodig hebben dit te bieden. In het huidige onderwijs lukt dit niet altijd door de hoge werkdruk en andere omstandigheden.

Vandaar mijn verlangen om via een andere weg kinderen te helpen. Zo is mijn praktijk ontstaan. Ik wil kinderen helpen. De opleiding tot kernvisiecoach wekte mijn interesse omdat je hierbij juist kinderen helpt op een andere manier. Een manier zodat ze het wél kunnen. Ook zij kunnen het.
Je kunt het!

Ervaringen